Mindful yoga

Mindful yoga for bedrifterFor dere som bedrift/ institusjon

 • Ønsker dere å legge til rette for god livskvalitet og godt arbeidsmiljø hos de ansatte, og ønsker å finne ut om mindfulness og mindful yoga kan bidra til dette?
 • Ønsker dere å fremme helse, forebygge stressrelatert sykefravær og forebygge ulike belastningsskader hos de ansatte, og ønsker å finne ut om mindful yoga kan bidra til dette?
 • Ønsker dere å fremme «vi-følelse» gjennom felles opplevelser?


Da kan veien deres være å ta et forløp i mindful yoga.
Forskning viser

 • at mindfulness har god effekt på økt oppmerksomhetsnivå, økt livskvalitet, mindre stressfølelse/ opplevd stress (1) og mindre jobbrelatert utbrenthet (2)
 • at mindfulness har god effekt på større avslapning og egenomsorg, og forbedring av relasjoner på arbeid og i familie (3)
 • at trening på mindfulness i grupper har en meget gunstig effekt på samhold og fellesskapsfølelse (4)Ved vårt tilbud Mindful yoga for bedrifter vil deltakerne få mulighet til å erfare og praktisere mindfulness i form av yoga og guidede nærværsøvelser.Om mindful yoga


Mindful yoga er enkle kroppsøvelser som gjennomføres i et rolig tempo slik at en får mulighet til å være til stede.

Intensjonen er å være bevisst nærværende i sin kropp – i kroppsfornemmelser og bevegelser – og sin pust, og i det som skjer  fra øyeblikk til øyeblikk.

Dette innebærer at en også legger merke til sine tanker, vurderinger, stemninger og følelser som dukker opp underveis.

Både yogastillingene og det som måtte dukke opp i oppmerksomhetsfeltet underveis prøver en å møte med en nysgjerrig, åpen, vennlig og rommende/ anerkjennende innstilling.

 

I mindful yoga handler det ikke om å prestere, men om å utforske sin kropp, å lytte inn i kroppen og registrere og respektere dens grenser - og på denne måten trene seg på å være vennlig og omsorgsfull overfor seg selv og sin kropp.

Mindful yoga kan gjennomføres av alle, uansett alder og kropp, siden den enkelte tilpasser øvelsene etter sine egne muligheter og behov.


Deler av yogasekvensene som det undervises i er fra det såkalte Mindfulness-basert-stressreduksjons-programmet, som Jon Kabat-Zinn utviklet, og som har vist seg gjennom forskning å ha god effekt med hensyn til bl.a. stressreduksjon.Yogasamlingene inneholder

 • En guidet sittende nærværsøvelse for å «ankomme», til stedet og i seg selv, i begynnelsen av hver samling.
 • Yogaøvelser for hele kroppen, med fokus på å redusere spenninger i nakke, skuldre, rygg og bekken. Øvelsene kan gjøres stående eller sittende. Avhengig av lokalets muligheter vil programmet også inneholde øvelser som utføres liggende.
 • En guidet nærværsøvelse, en såkalt kroppsskanning, som avslutning av hver samling. Denne øvelsen kan ha en avspennende og avslappende effekt. Avhengig av lokalets muligheter vil denne øvelsen gjennomføres sittende eller liggende.


Det vil være fokus på rolige bevegelser, pust, avspenning og selve nærværet.

Øvelsene gir mulighet til å styrke evnen til å være bevisst til stede i øyeblikket, og få en bedre kroppslig forankring og en indre hvile.Opplegget inkluderer

 • Et skreddersydd program. Tidsinndelingen tilpasses bedriftens ønsker og muligheter.
 • Teori i mindfulness og mindful yoga Oppfølging etter avtaleInstruktør

Petra Skaland – sertifisert mindfulness-instruktørKurssted

Etter avtalePris

Prisen vil være avhengig av varighet og deltakerantall.
Ved interesse ta gjerne kontakt slik at vi kan utarbeide et program som er tilpasset deres behov og ønsker.
Kilder

(1) Schenström m.fl., 2006

(2) Shapiro m.fl. 2005

(3) Cohen-Katz, J. m.f., 2005

(4) www.forskning.no, jf. Meland, A. m.f., 2016

Mindful yoga