Mindfulness

Anmeldelser


Tilbakemeldinger på Petras kurs og undervisning


Teksten publiseres med deltakernes tillatelse.

Den enkelte valgte selv hva en ønsket å skrive om og hvordan en ønsket å signere teksten. 

Alderen refererer til tidspunktet der kurset/ undervisningen fant sted.

«Denne lørdagen har jeg vært så heldig å få være med på Et Pusterom i mindfulness og mindful yoga hos Petra.

Jeg kan ofte kjenne på angst og utrygghet i hverdagen og vet at mindfulness er godt for meg.

Med Petras behagelige og vennlige stemme tok det ikke lang tid før jeg følte meg roligere.

Under programmet kjente jeg at anspenthet og forstyrrende tanker byttet plass med ro og mye mindre tankespinn.

Kroppen ble mykere og spenningene i nakken var helt borte.

Denne roen varte i flere dager : )

Takk Petra, jeg ser frem til flere dager som denne : ) »


Vennlig hilsen Jorunn

«Gjennom Mindful Yoga opplever jeg å redusere stress som bygger seg opp i en travel hverdag. Oppmerksomhet mot her og nå, pust og bevegelser ut fra mine egne forutsetninger tar fokus bort fra krav og forventninger omgivelsene og jeg selv pålegger meg. Jeg får rett og slett lavere puls.»


Kvinne 59 år

«Jeg deltok på et dagskurs i Mindfulness og opplevde det som en vakker reise i mitt indre jeg. Jeg opplevde en «indre ro» hvor jeg fikk bedre kontakt med meg selv i naturen rundt meg. Kurset er så absolutt å anbefale for den som føler at det blir vel mye stress i hverdagen.»


Bror Hugo Larsen (71 år)

«Etter å ha blitt invitert til dette flotte tilbudet kl.18.00 i parken ute under et gedigent tre. Kroppen var stiv og støl og gruet seg til øvelser som skulle gjøre vondt. Men etter å bare se opp i den lysegrønne trekronen med enorm dybde opp til knallblå skyfri himmel, var en opplevelse i seg selv jeg aldri ville vært foruten. Kroppen kjente på det vonde under rolige og balsamerende instruksjoner fra Petra, og på slutten av timen var mange vondter forsvunnet. Det var mirakuløst deilig -gleder meg til neste utetime. Samspillet med Petra, naturen og meg gjorde underverker.

Takk Petra.»


Hilsen Kari Kise

«God formidling. Det var passelig lange pauser mellom instruksjonene til at jeg fikk tid til å kjenne etter. Jeg syntes det var bra at vi ikke ble fortalt hva vi skulle kjenne. På den måten ble det jeg selv kjente det rette og jeg fikk muligheten til å komme nærmere meg selv.

Petra har en fin, rolig og behagelig måte å formulere seg på som smitter over på meg og gir meg en roligere og dypere pust. Spenning og stress som jeg hadde før timen har blitt erstattet med ny energi og avspenthet etter timen.

Takk for innføringen!»


Ragnhild Kvarsnes (34 år)

«Etter å ha vært på kurs hos Petra, ønsker jeg å anbefale dette på det varmeste!

Et pusterom i hverdagen..

Da hverdagene til vanlig tygges og svelges, der tidens gjøremål ofte foregår i hurtig tempo, var det en befrielse og berikelse å komme til Petra på kurs!

Med stille oppmerksom og nærværende kursleder, fikk jeg erfare utvidet innsikt og bevissthet i meg selv gjennom helgens program.

Gode fysiske bevegelser koblet sjelen, sinnet og kroppen sammen til en større bevisst helhet!

Jeg vil takke Petra med sitt gode vesen, og de andre kursdeltakerne for ei helg med oppmerksomt nærvær, og til ettertanke!

Dette gav også opplevelser av sterkere indre farger som nærer opplevelsen av LIVET.

Naturen og kurslokalene opplevdes optimale for dette pusterommet i hverdagen, som Petra inviterte til!

Takk!»


Jorun Winther (61 år)

«Jeg var så heldig å få plass på to av Petras dagskurs. Det ble to gode dager, med nyttig undervisning og spennende utforskning. Det var utrolig godt å oppdage og kjenne effekten av å følge pusten bevisst over litt tid. Det ga en ro i kroppen og en forankring av noe inne i meg som kanskje kan kalles for sjelen.

Petra hadde guidede instruksjoner, og den sterkeste opplevelsen var ”kropps-scanningene” som vi gjorde både sittende og liggende. Å gi et bevisst nærvær til de ulike kroppsdeler – gjennom pust og tanke/bevissthet, var ikke bare avslappende, men også lærerikt.  Det å scanne kroppen del for del, det å flytte fokus fra sted til sted, var en trening i fokusering og ga opplevelser av å gi slipp. Kroppen kjentes som en bedre helhet.

Ute lærte vi ”mindful gange”, dvs å ha et oppmerksomt nærvær til sakte fot- og beinbevegelser. Turen i fjæra var også lærerik. Naturen kom tettere på, sanseopplevelsene ble sterkere når jeg samtidig hadde kontakt med pusten. Veldig bra og lærerikt!»


Hilsen mann 67 år

«Mindfulness yoga.

Tusen takk for en fantastisk god opplevelse! Dette er første gang jeg har prøvd denne type yoga, men så visst ikke siste gang.

I løpet av yogatimen merket jeg at kropp, pust og tanker samarbeidet på 'samme nivå' som igjen førte til en dyp avspent kropp. Stress og tankekjør mistet plassen sin i kropp og sinn og jeg kunne virkelig nyte stunden.

Dette passer så absolutt for alle

Og ikke minst: et vakkert og unikt yogarom med sjelden vakker utsikt.

Takk, Petra for utrolig god og trygg veiledning.

Jeg anbefaler dette på det varmeste.»


Eva C. Hildal (49 år)

«I en hektisk jobb og familie med små barn er paradoksalt nok det å lære om mindfulness vært nederst på prioriteringslisten min.

Jeg har i perioder forsøkt ulike tilnærminger til eksempelvis meditasjon- men ikke fått det til. Finner ikke roen, da jeg er vant med høyt tempo og er derfor også noe utålmodig. Og jeg konkluderte med at dette ikke var noe for meg.

Inntil jeg møtte Petra.

Hun er en skattekiste av et menneske som har funnet veien til havgapet i vakre Gildeskål. Jeg har deltatt på 8-ukers grunnkurs og ser at konklusjonen jeg tok tidligere er feil og jeg sitter igjen med en verdi for livet, samt en tanke som er; at dette burde jo alle gjort!

Petras kurs kan jeg anbefale på det varmeste.»


Irene Granberg (35 år)

«Jeg har deltatt på forskjellige varianter av yoga i tre år og mindfulness yoga er det som passer meg best.

I en travel hverdag, er mindfulness yoga en fin måte «å lande på», både for kropp og sinn. I det senere har jeg prøvd denne yoga-varianten ute. Det ble en veldig positivt opplevelse.

Selv om det innimellom kan være forstyrrende lyder fra omgivelsene, er det totalt sett mest positivt å hente. Eksempelvis sol, svak vind, fuglsang og annet hyggelig som gjør at du blir enda mer avspent og fylles med positiv energi. De forstyrrende lydene bruker du til å øve på å komme tilbake til ditt eget fokus og tilstedeværelse. Øvelser som er viktig i vår travle hverdag.

Anbefaler virkelig dette!»


Gro-Heidi (58 år)

«En lørdag i april var jeg på et dagskurs i Mindfulness.

Dagen ble en flott opplevelse der jeg slappet helt av og var tilstede i nuet hele dagen.

Yogarommet innbød til ro og avslapping og øvelsene fikk skuldrene til å senke seg betraktelig.

Petra har en rolig og behagelig stemme å lytte til slik at jeg ble totalt avslappet. Dette sammen med den fantastiske utsikten gjorde dagen til en flott opplevelse.

Takk for en flott dag Petra. Jeg anbefaler alle å delta i Mindfulness - Nuets gave.»


Unni Louise Nøstvik (72 år)

«Formidlingen var veldig bra. Rolig og avslappet atmosfære, klare instruksjoner, trygt.

Opplevde øvelsene som virkningsfulle og befriende og kjente forandring gjennom å bli nærværende i øyeblikket. Fint at vi kunne gi tilbakemeldinger direkte underveis, og at vi delte opplevelser og fikk høre andres erfaringer med øvelsene.

Det var spesielt nyttig med fokuset på å akseptere og verdsette det som var i øyeblikket, spesielt det å kunne verdsette seg sjøl. Det er stadig en øyeåpner.

Ble overrasket over effekten av mindfulness ifht å komme ut av alt det jeg sto i på jobb, istedenfor å dra det med meg hjem på fritida, noe som drenerer masse oppmerksomhet og energi. Enkle teknikker som kan gjennomføres når og hvor som helst.

Formidlingen var veldig god – Petra snakket tydelig og virket trygg og nærværende, og viste stor omsorg for hvordan vi hadde det.»


Kvinne 46 år

«Å være på mindful yoga-samling hos Petra er bare godt!

Med god, tydelig og rolig introduksjon blir øvelsene gode å praktisere.

Det beste er at det ikke går an å gjøre øvelsene feil :-)

Jeg kommer som den jeg er, og med de "skavanker" jeg måtte ha, og gjør øvelsene deretter, og det blir riktig ut fra det jeg greier. De blir riktige for meg. Ingen prestasjonsstress!

Å kjenne på velværet i å praktisere etter veiledning, gir ekstra mening.

Kroppsscanning gav meg muligheten til å "synke inn og oppleve" de forskjellige delene av kroppen bevisst.

Å øve på å "lande" i meg selv som mindful yoga innebærer, gir frihetsfølelse.

Takk Petra!»


Jorun Winther (62 år)

«Sammensetningen av øvelsene var god med passelig progresjon fra gang til gang. At vi hver gang startet med å "ankomme i oss selv" gjorde oss klar og mottakelig for neste oppgave.

Noe av det jeg har erfart er at det ligger mye energi i å la tankene "flyte". At alle tankene som dukker opp kan bli møtt med vennlighet og at jeg selv kan velge å gå videre fra en tanke eller avslutte tankene med å samle meg i min egen kropp.

Det var også lærerikt å erfare hvordan jeg kan møte omverdenen godt forankret i meg selv. På den måten kan jeg gi andre oppmerksomhet uten å få en følelse av selv å bli tappet for energi.

Jeg har i løpet av denne perioden blitt mer aktivt tilstede i nuet. Jeg er mer avslappet og stresser mindre. De dagene det har vært kurs har også hatt positiv innvirkning på søvnkvaliteten. Hvis jeg ikke har fått til å sove har jeg gjort kroppsskanning med positivt resultat.

Jeg føler jeg har fått gode verktøy til å kunne leve mer velbalansert og harmonisk med meg selv.

Takk for at jeg har fått delta på kurs i mindfulness hos deg.»


Ragnhild Kvarsnes (35 år)

«Vi stortrives med yogatimene til Petra. Med sitt behagelige vesen guider hun oss gjennom mindfullnessøvelser. Timene foregår ute i vakre omgivelser, og det er trening både for kropp og sjel. Kan anbefales på det varmeste.»


To fornøyde damer 65/ 66 år

«Om et opphold i «Pusterommet»

Jeg var så heldig å bli invitert til Petras nye tilbud som hun har kalt Et pusterom. Det varte fra kl 10 – 13 på en lørdag. Det ble tre gode og lærerike timer.

Flere ganger fikk jeg erfare hvordan det å gjøre seg kontinuerlig oppmerksom på pusten, på innpust og utpust, automatisk gjør noe med bevisstheten. Nærværsrommet inne i meg ble større.

Petra gav enkle og tydelige instruksjoner. Å få gi fokus til kroppens berøringspunkter til underlaget var som en meditasjon. Det samme opplevde jeg gjennom «kropps-scanningene», hvor jeg ble invitert til å ha kontakt med pusten samtidig som jeg flyttet bevisstheten og fokus fra kroppsdel til kroppsdel.

Petras program besto av to økter med en tepause i mellom. I pausen var det hyggelig å bli litt kjent med andre. I hver økt var det meditasjon, yoga og kroppsscanning.

I den siste scanningen ble vi samtidig invitert til om mulig å kjenne på takknemlighet for hva de ulike kroppsdelene betyr og har betydd for oss – og hva de har gjort mulig for oss. Det viste meg noe av Petras pedagogikk og omsorg for dem hun kurser.

Jeg kjente meg svært godt varetatt i Petras Pusterom.»


Hilsen mann, 70 år

«Har igjen vært på kurs hos Petra, der jeg via god veiledning opplever å komme i kontakt med ro og nærvær, hvert fall for en liten stund. Fysisk og mentalt stress bevisstgjøres og opphører. Dette skal øves inn, ved å gjenta øvelsene over tid.

Dette er en god form for oppøving av evnen til selvmedfølelse/selvomsorg, når man kan komme dit hen at å kjenne at søken etter indre ro er mer verdifullt enn stress...

Når jeg erfarer indre ro, reduseres ytre stress.

Takk til deg Petra, for at du viser vei.

Anbefales på det varmeste.»


Jorun Winther (62 år)

«Jeg opplevde mindful yoga som veldig nyttig og Petra innehar stor kunnskap og innsikt i faget.

Jeg lærte meg å lytte til kroppen på en mer helhetlig måte, sammenliknet med tradisjonell yoga. Veldig glad jeg vet om begge tilnærmingene slik at jeg kan komplementere dem.»


Irene Granberg (36 år)

«Veldig fin start fra 1. samling hvor gradvis bygd på med øvelser fra gang til gang.

Formidlingen har hele veien vært utmerket med en veldig nærværende, trygg, behagelig og engasjert instruktør. Petra formidlet ro, vennlighet, omsorg og tilstedeværelse. Motiverende, engasjert og veldig åpen for våre erfaringer og refleksjoner. God tid til felles refleksjoner i gruppa.

Veldig bra å knytte erfaringer fra hverdagen vår til øvelsene. Mange nye innsikter og refleksjoner. Veldig verdifulle stunder og tidsbruk. Økt bevissthet i hverdagen, både jobb og privat. Ble som ei "hellig stund" som gjorde veldig godt. Økt tilstedeværelse og bevissthetsnivå. Styrkende. Ro og velbehag.

Godt å kunne kjenne og få tilgang gjennom "hjertet" - rørende erfaring. Ble veldig oppmerksom på at jeg ofte kan "utslette/ glemme" meg sjøl i møtet med andre, eller er i "hodet/tanker". Godt å øve på fokus indre og ytre samtidig. Økt tilstedeværelse og oppmerksomhet.

Kjempebra opplegg hele veien! Dypt takknemlig!»


Kvinne 47 år

«Jeg er en eldre dame som har opplevd flere livsepoker. Som før og etter krigen, samt oljeeventyret. Jeg vokste opp på et gårdsbruk, levde og arbeidet i pakt med naturen. Men så måtte jeg som mange andre ut i verden for å tjene til livets opphold. Der ble jeg møtt av regulert arbeids- og mattid.

Etter mange år ble det slitasjegikt og dårlig form. Jeg fikk tilbud om behandling, samt treningsopplegg for mine kroppslige plager.

Da jeg fikk høre om «Mindfulness» ble jeg interessert. Jeg meldte meg på et dagskurs av ren nysgjerrighet. Det angrer jeg ikke på, nå har jeg fått på plass mine flagrende tanker, som ikke alltid var på samme sted som meg. Nå tar jeg pauser i hverdagen, og trener daglig på hva jeg har lært av «pusteteknikk» m.m.

Jeg er glad jeg ble med på kurset. Vi trenger å trene det indre også, det anbefales.»


Kvinne 84 år

«Høsten 2018 var jeg på mindful yogakurs hos Petra. Øvelsene opplevde jeg som gode for kropp og sinn uansett alder og mykhet i kroppen. Alt foregikk i et rolig og behagelig tempo. Det ble som en lun boble der verden utenfor ble skjøvet vekk. Etterpå har jeg hatt stor glede av å fortsette hjemme med å høre hennes instruksjoner via e-post/ lydfil.»


Randi (63 år)

«Petra har gitt en god undervisning i diverse meditasjoner, f.eks:

"Kroppsskanning" - var veldig behagelig, og det har jeg brukt litt privat om ikke annet enn for å slappe av.

Oppmerksomhet på pust - var veldig behagelig.

Meditasjon med fokus på det indre og ytre – var veldig bra.

Oppmerksomhet på tanker – var veldig bra og virker på meg. Henger meg ikke sånn opp i negative tanker og følelser. Får mer fokus bort fra f.eks. bekymringstanker. Fått mer fokus på at ting er som de er.

Petra har en behagelig stemme og det var en behagelig atmosfære.

Undervisningen har gitt meg påfyll og positive ting som jeg bruker av og til i hverdagen.»


Kvinne 40 år