Mindful yoga

Mindful yoga

– for nybegynnere og videregåendeOm mindful yoga


Mindful yoga er enkle kroppsøvelser som gjennomføres i et rolig tempo slik at en får mulighet til å være til stede.

Intensjonen er å være bevisst nærværende i sin kropp – i kroppsfornemmelser og bevegelser – og sin pust, og i det som skjer – fra øyeblikk til øyeblikk.

Dette innebærer at en også legger merke til sine tanker, vurderinger, stemninger og følelser som dukker opp underveis.

Både yogastillingene og det som måtte dukke opp i oppmerksomhetsfeltet underveis prøver en å møte med en nysgjerrig, åpen, vennlig og rommende/ anerkjennende innstilling.


I mindful yoga handler det ikke om å prestere, men om å utforske sin kropp, å lytte inn i kroppen og registrere og respektere dens grenser – og på denne måten trene seg på å være vennlig og omsorgsfull overfor seg selv og sin kropp.

Alle øvelsene kan sees som en invitasjon, der en står fritt til å modifisere dem eller å stå over hvis en føler at det er det en har behov for akkurat nå. Derfor kan mindful yoga gjennomføres av alle, uansett alder og kropp, siden den enkelte tilpasser øvelsene etter sine egne muligheter og behov.

Å gjøre yoga på denne måten – uten krav til prestasjoner og ut fra egne behov og muligheter – kan føles veldig befriende.


Deler av yogasekvensene som det undervises i er fra det såkalte Mindfulness-basert-stressreduksjons-programmet, som Jon Kabat-Zinn utviklet, og som har vist seg gjennom forskning å ha god effekt med hensyn til bl.a. stressreduksjon.
Yogasamlingene inneholder

  • En oppmerksomhetsøvelse for å «ankomme», til stedet og i seg selv, i begynnelsen av hver samling
  • Yogaøvelser for hele kroppen i ulike utgangsstillinger, som stående, sittende og liggende.
  • En avspennings-/ avslapningsøvelse, en såkalt kroppsskanning, som avslutning av hver samling.


Det vil være fokus på rolige bevegelser, pust, avspenning og selve nærværet.

Øvelsene gir mulighet til å komme i dypere kontakt med sin kropp og sin pust, løsne spenninger i muskulaturen og få en bedre kroppslig forankring. En vil kunne oppleve indre ro, dyp avspenning og velvære.
Kurset inkluderer

  • 6 gruppesamlinger med 1 samling per uke, 1,5 time hver gang
  • Teori i mindfulness og mindful yoga     


Vi stiller med behagelige liggeunderlag, som er dekket med nyvaskede lakener.Instruktør

Petra Skaland – sertifisert mindfulness-instruktørDatoer

Nye datoer legges ut etter hvert.


Mindful yoga tilbys også på forespørsel!

Her er det også mulig å ha yogasamlingen(e) en annen plass enn her ved undervisningsstedet. Kanskje dere har et annet sted dere ønsker å møtes for å praktisere yoga i lag. 

Ved interesse ta gjerne kontakt.

Tilbakemeldinger fra deltakere

«Gjennom Mindful Yoga opplever jeg å redusere stress som bygger seg opp i en travel hverdag. Oppmerksomhet mot her og nå, pust og bevegelser ut fra mine egne forutsetninger tar fokus bort fra krav og forventninger omgivelsene og jeg selv pålegger meg. Jeg får rett og slett lavere puls.»


Kvinne 59 år

«Jeg opplevde mindful yoga som veldig nyttig og Petra innehar stor kunnskap og innsikt i faget. Jeg lærte meg å lytte til kroppen på en mer helhetlig måte, sammenliknet med tradisjonell yoga. Veldig glad jeg vet om begge tilnærmingene slik at jeg kan komplementere dem.»


Irene Granberg

«Å være på mindful yoga-samling hos Petra er bare godt! Med god, tydelig og rolig introduksjon blir øvelsene gode å praktisere. Det beste er at det ikke går an å gjøre øvelsene feil :-) Jeg kommer som den jeg er, og med de "skavanker" jeg måtte ha, og gjør øvelsene deretter, og det blir riktig ut fra det jeg greier. De blir riktige for meg. Ingen prestasjonsstress! Å kjenne på velværet i å praktisere etter veiledning, gir ekstra mening…»


Jorun Winther

«Tusen takk for en fantastisk god opplevelse!...I løpet av yogatimen merket jeg at kropp, pust og tanker samarbeidet på 'samme nivå' som igjen førte til en dyp avspent kropp. Stress og tankekjør mistet plassen sin i kropp og sinn og jeg kunne virkelig nyte stunden. Dette passer så absolutt for alle…Takk, Petra for utrolig god og trygg veiledning. Jeg anbefaler dette på det varmeste.»


Eva C. Hildal

For å lese tilbakemeldingene i sin helhet samt flere andre tilbakemeldinger:Fortløpende og bindende påmelding


Faktura sendes ut ved tildelt plass. Når den er betalt er plassen bekreftet.Mindful yoga